Hjelp – jeg er sjef!

Det er mange oppgaver man skal gjennomføre når man er sjef!! En daglig leder fra et  verkstedsselskap var på kurs hos oss, og fortalte at han har to irakere og tre polakker i arbeid (av tolv). Han har blitt tilrettelegger for det norske samfunn for disse. Det første de vil ha svar på, når de kommer til Norge er “hvor er NAV”. Han henviser de dit, og der venter det bl.a en polsk utgave om hvilke rettigheter man har i Norge. Når de har vært i Norge en stund ønsker de seg et mer permanent sted å være, og da er han blitt bud- og huskjøper på deres vegne.

En dag ødela den ene ansatte seg i benet. Det bar rett ut i bilen, og til nærmeste sykehus.
Der ville de ikke ta i mot pasienten, fordi han ikke var henvist fra fastlege. Så var det en runddans til tre ulike legekontor for å bli tilknyttet en fastlege. Det var en umulig oppgave, så det ble “egenreperasjon” med hjelp av det påbudte førstehjelpsskrinet på jobben i stedet.

“Hvorfor ansetter du ikke nordmenn, spurte jeg?” “Helst det, svarte han, men de må være villige til å  jobbe etter kl 1530 enkelte dager for å få lastebilen ferdig reparert og tilbake på veien. Det er det få som vil.”

Ojoj – det er ikke bare bare å være sjef!

Del:

Mer:

styremedlemmer

Rekruttering av styremedlemmer

Effektivt styrearbeid krever dyktige og engasjerte styremedlemmer. Hvordan kan organisasjoner tiltrekke og holde på de beste talentene i styret? I artikkelen vil vi hos Styre